6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 16-18.   

Jelzőrendszeres készülék

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Forráskút község közigazgatási területén 1 darab jelzőrendszeres készülék ellátotthoz való kihelyezésére van lehetőség!


Ha van olyan szülője, nagyszülője, rokona, ismerőse, akinek kora, vagy egészségi állapota miatt szüksége lehet 0-24 órás folyamatos távfelügyelet biztosítására, melynek keretében riasztás esetén 30 percen belül az ügyeletes gondozó az ellátott lakására érkezik, akkor keresse fel a Homokháti Szociális Központ Forráskúti telephelyét (Cím: 6793 Forráskút, Fő u. 74. Telefon: 0662/287-222/143 mellék), ahol az ellátás igénylésére van lehetősége.

Az igénybevételről az alábbiakban többet is megtudhat:

Az ellátásért fizetendő térítési díj (Forráskút közigazgatási területén élők esetében) Zákányszék Község Képviselő-testületének 7/2011. (IV.01.) Ör. számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról és azok térítési díjáról alapján szociálisan rászoruló személy esetén 
- ha a szolgáltatást igénybe vevő rendszeres havi jövedelme nem éri el a 30.000 Ft-ot, akkor 20 Ft/nap/készülék,
- ha a szolgáltatást igénybe vevő rendszeres havi jövedelme eléri, vagy meghaladja a 30.000 Ft-ot, akkor 35 Ft/nap/készülék.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szempontjából rászorult, aki az 1993. évi III. törvény (4) bekezdésében leírt következő feltételeknek megfelel:
(4) A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás igénybevétele szempontjából szociálisan rászorult
a) az egyedül élő 65 év feletti személy,
b) az egyedül élő súlyosan fogyatékos vagy pszichiátriai beteg személy, vagy
c) a kétszemélyes háztartásban élő 65 év feletti, illetve súlyosan fogyatékos vagy pszichiátriai beteg személy, ha egészségi állapota indokolja a szolgáltatás folyamatos biztosítását

Az ellátás akkor is igénybe vehető, ha az ellátást igénybe vevő szociálisan nem rászorult, ekkor az ellátásért fizetendő térítési díj 150 Ft/nap/készülék.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Pesír Zita
telephely-vezető

Pin It
©2024 Homokháti Szociális Központ. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper and Kontraszt Web és Videó Stúdió